Martine Thijs

Muziek is altijd al een belangrijk begrip geweest in het leven van Martine. Alles begon met haar viool. ‘Speel alsof je het zingt’ was regelmatig het devies. Dit heeft Martine goed opgevolgd en de liefde voor zang werd ontdekt. Op vijftienjarige leeftijd begon ze met het volgen van zanglessen en zong in een coverband gevormd door vrienden. Haar eerste optreden gaf zo’n adrenaline dat ze meteen wist; dit wil ik!

In 2002 start Martine aan het Conservatorium Popacademie ArtEZ te Enschede en volgt lessen van onder andere Adriënne West, Marja Reinders en Marlayne Sahupala. Ook staat ze regelmatig op de bühne met de band Chicken Skin (DE). Haar brede smaak voor muziek maakt dat Martine vele leuke projecten aan kan. Wereldmuziek, Metal, pop, Lichte Muziek, soul, zelfs klassiek, alles komt voorbij. Wat ze doet, doet ze goed en met veel plezier. Na haar opleiding aan het conservatorium heeft Martine de particuliere kleinkunstopleiding THOPSS te Amsterdam gevolgd. Hier heeft ze lessen mogen ontvangen van onder andere Hetty Heitink, Henk Poort en Sanne Wallis de Vries.

In 2007 was Martine één van de 20 overgebleven Evita kandidaten in het programma ‘Op zoek naar Evita’. Tijdens deze zoektocht heeft Martine les gehad van Willem Nijholt, Pia Douwes, Alberto ter Doest en Peter van de Velde. Op dit moment treed Martine op als duo met Maarten de Groot (piano) van studio M-Works. Ook zingt ze in de succesvolle band Michael Jackson Tribute met onder andere Jan Wessels en Pascal Haverkate. Met haar vriendin Ebi van Sloten vormt ze de formatie voice-a-like. Samen met Carsten Hölscher (contrabas) en Christian Kuiper (gitaar) vormt ze het Wild Honey Acoustic Trio. Als backingvocalist wordt ze regelmatig ingezet bij onder andere Leona Philippo en Berget Lewis. Naast het vele zingen heeft ze een goed lopende zangstudio aan huis en geeft ze als vaste stemcoach begeleiding aan een muziektheater gezelschap.

Martine Thijs

Carsten Hölscher

Carsten Hölscher

Net als veel andere bassisten begon Carsten Hölscher (1969) zijn muzikale carrière op de gitaar. Op twaalfjarige leeftijd al speelde hij in zijn eerste band, die voornamelijk door de muziek van de Beatles geïnspireerd was. Een paar jaar later was hij nog steeds enthousiast over het muziekmaken, maar stapte hij over op de basgitaar, het instrument wat hem tot op heden het meeste boeit.

Zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek groeide vanaf zijn achttiende; Weather Report, Chet Baker, Stanley Clarke en Miles Davis werden zijn voorbeelden, zonder dat hij zijn liefde voor pop- en rockmuziek uit het oog verloor. Carsten studeerde basgitaar en contrabas aan het Conservatorium Enschede en deed in talloze jazz- en popbands ervaring op. Hij werd opgeleid door o.a. Ruud Ouwehand, Davy de Wit en Wilton Jongmans en sloot zijn studie met het 2e-fase-examen af.

De muzikale interesse van Carsten Hölscher is enorm breed en begint bij jazz, funk en soul en rijkt tot aan rock, klassieke muziek en filmmuziek. Carsten is als componist, arrangeur en producer werkzaam en treedt naast het Flying Colours Acoustic Trio met verschillende andere formaties op. Hij stond met een aantal grote namen op het podium, zoals Nippy Noya, Adrienne West, Madeline Bell, Jan Wessels, Eef Albers en Christian Kappe.

Christian Kuiper

Christian Kuiper Op 8 jarige leeftijd speelde Christian (1970) de eerste noten op de gitaar van zijn vader. Na jaren van zelfstudie waagde hij op 16 jarige leeftijd de stap naar de muziekschool. Daar ging een nieuwe muzikale wereld voor hem open en ontstond de liefde voor de klassieke gitaar en later ook de elektrische gitaar. Het duurde dan ook niet lang voordat hij het plezier van het musiceren met anderen ontdekte. Allerlei ensembles en bandjes passeerden de revue en in 1991 deed hij toelatingsexamen op het conservatorium in Enschede waar hij in 1996 zijn Docerend Musicus diploma behaalde. 

Naast zijn klassieke opleiding volgde Christian als tweede hoofdvak vier jaar lang extra gitaarlessen Lichte Muziek bij Jim ten Boske en bandcoaching bij Gerard Peters. Naast zijn hoofdvaklessen bij Louis Gall volgde Christian masterclasses bij o.a. Reinbert Evers, Gerhard Reichenbach, Elliot Fisk en Sergio Assad. In 1998 studeerde hij af als Uitvoerend Musicus. Bovendien studeerde hij bij meestergitarist Gerhard Reichenbach in Weimar aan de Hochschule für Musik Fransz Liszt in het kader van een internationaal uitwisselingsprogramma. 

Christian maakte deel uit van gitaarduo K2, het Euregio Gitaar Kwartet en de Duitse funk-latinband YoBassa. Door zijn veelzijdigheid is hij een veelgevraagd gitarist in verschillende disciplines. Hij speelde met Jan Akkerman, Herman Finkers en Nippy Noya, werkte bij theaterproducties en in de begeleiding van koren en musicals. Sinds 2010 is hij de vaste gitarist van het Tangokwintet Grupo d’Aro. Christian geeft gitaarles bij Oyfo afdeling Muziek in Hengelo en de muziekschool in Gronau.

Christian Kuiper